Babakocsiválasztási tippek!

Add meg neved, e-mailed, küldjük a linket.
Hasznos! :)
Név:
E-mail:
 

>> Babakocsit keresel? 160 féle babakocsi itt! <<

Gyakori meghibásodások a babakocsikon

Az alábbi meghibásodások, melyek felsorolásra kerültek, tapasztalatok révén lettek összegyűjtve.

Első számú probléma, a babakocsik meghibásodásának nagyon gyakori oka, hogy sok babakocsi hagyományos európai babakocsi márkák képviselői, ennek ellenére mára mégis sokuk Kína vagy Korea termékei.

A forgalmazók és a gyártók matricákkal szokták segíteni a marketinget, hogy ilyen vagy olyan országban tervezték az adott babakocsi modellt. Pontosan ezért ne elégedjünk meg azzal, hogy egy adott babakocsi mely országban lett tervezve, hiszen legalább olyan fontos, hogy melyik ország gyártotta azt a bizonyos szériát.

Alapvető javaslat, hogy babakocsi vásárlása előtt, az adott típust, ami kiválasztásra került, a fő szerkezetet szerint kell megvizsgálni. Nagyon sok kismama ott rontja el a babakocsi kiválasztását, hogy elsősorban az extrákkal kezdi el a babakocsi felbecslését, holott a babakocsi élettartamát, strapabíró képességét nem azok az extrák fogják meghatározni a későbbiekben.

Nem kell mérnöknek lenni ahhoz, hogy egy kerék függesztését összehasonlítsuk két különböző kategóriájú babakocsi között. Érdekes kérdések lehetnek, hogy mennyit bír ki egy műanyag függesztés és mekkora csapágy lehet egy diónyi méretű kerék felfüggesztésében?

Pontosan ezek miatt a létfontosságú dolgok miatt érdemes a drágábbra szavazni, bármilyen aprónak tűnjön is a különbség, hiszen mi 2-3 évre és netán több babának veszünk babakocsit.

Koreai és kínai, és minden ázsiai gyártású babakocsiknál jellemző az, hogy az anyagok könnyebben kopnak ki. Ezt fontos érteni. Sokan legyintenek és megveszik a márkátlan, ázsiai gyártmányú, 50.000.- forintos, 3 funkciós babakocsit. Ebben az esetben nagyon is elképzelhető, hogy a testvérének majd kell egy újabb babakocsit venni, akkor már más szemmel nézzük a ma drágább kategóriás modelleket. Jóval takarékosabb megoldásnak tűnik az első babánál megvenni a garantált minőséget.

Nekem két babával több babakocsi megfordult a kezeim között, és szerencsére tesztelhettem is jó párat különféle kategóriából. Amit nem ismertem, kikérdeztem az elérhető anyukáktól azért, hogy segítségül élő tapasztalatokat adhassak az újdonsült kismamáknak. Mindössze ezért merek konokul érvelni a megbízható modellek mellett.

Ezzel nem egy gyártót emelünk ki, hanem azt a tényt és megfigyelést, melyet bárki képes megfigyelni az ázsiai ipar itthon megjelenő termékeinél.

A babakocsi kérdés viszont azért érdekes számunkra, mert amíg technikai eszközök elektronikái könnyen javítható chipek cseréjét jeleni, és a kínai pulóvert eldobjuk, ha szétment, addig a koreai vagy éppen kínai babakocsik meghibásodása zaklatottá tesz minden anyát, amikor probléma merül fel ezzel kapcsolatban. Onnantól kezdve ugyanis nem lehet vele közlekedni, és igen hirtelen és váratlanul muszáj beszerezni egy másik babakocsit.

Mivel a babakocsit mi anyukaként a szépség és praktikusság oldaláról vesszük meg a pénztárcánk lehetőségein belül, addig nem mindegy, hogy kibírja-e a babakocsi a mózeskosaras korszak tíz hónapján túl a sportkocsival való gyűrődést is. Sok koreai kocsiba bele lehet szeretni, mert innovatívak és szépek, de igaz ami igaz, még itthon kevés babakocsi futott három évet. Ebben kevés a tapasztalat.

Elöntötte a piacot sok olyan termék, amelyek nem lettek tesztelve az itthoni magyar minőségű utakon.

Tipikus gyenge pontok: a Hardware részek illesztésein tapasztalható a hosszabb idejű használat során.

Érdemes a forgó alkatrészek, és azon pontok vizsgálata, ahol a súlyt támasztják alá. Egyes egy-egy pontban megtartott sportüléseknél gyorsabban kopnak ki a tartó elemek, és ezek cseréje már drágává teszik a babakocsi amúgy kedvező eredeti beszerzési árát.

Sok tapasztalat mutatja, hogy a súlyban jobban fejlődő nagyobb babákkal ezek a babakocsik nagyobb megterhelést kapnak, ami természetes, csak az nem, hogy ki kellene bírnia a 3 évet, sőt még egy új testvér nem is használta a babakocsit. Praktikusság szempontjából pedig előnyös, ha nem kell minden babára új babakocsit beszerezni.>> Óriási Babakocsi választék ITT! <<  FőoldalKapcsolat - ElérhetőségTovábbi babakocsi márkákAdatvédelmi irányelvSitemap 4D ultrahang  

>> Babakocsit keresel? 160 féle babakocsi ITT. Kattints! <<


>> Babavárásra készülsz? 18 ezer féle babatermék ITT!!! <<